Torta od sira
Sastojci za podlogu:
200g zdrobljenog graham ili digestiv keksa
80g rastopljenog maslaca
65g šećera
sol
Sastojci za kremu:
400g krem sira
350g ricotte
200g šećera
korica limuna
2 jaja
prah vanilij štapića
malo maraskina
Priprema:
Graham ili digestiv keksi se zdrobe i pomiješaju s rastopljenim maslacem. Tome se dodaje šećer i mrvica soli, promiješa se i utisne na dno kalupa za torte. Krem sir umutiti pjenasto s ricottom ili bilo kojim svježim light sirom. Dodati ostale sastojke u kremu od sira i dobro izmiješati. Preliti kremu po keksima i peći oko 45minuta na 180 °C, dok se nadjev nije skupio na rubovima, ali da ostane drhtav u sredini. Izvaditi da se malo ohladi, pa preliti po torti 450 ml milerama (ili kiselog vrhnja), 3 žlice šećera. Zapeći na 10 minuta. Najbolje da odstoji preko noći u hladnjaku prije posluživanja.