Nezaobilazna ricotta na ljetnom jelovniku - isprobajte ove recepte

Sir svjetske slave

Nezaobilazna ricotta na ljetnom jelovniku - isprobajte ove recepte

Kolač s ricottom i limunom

Image



Sastojci:
17,5 dag  maslaca
17,5 dag šećera
4 jaja
25 dag ricotte
22,5 dag brašna
3 limuna(sok i korica)
6 dag mljevenih badema
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg. Maslac tući pjenasto sa šećerom i vanilin šećerom, dodavati jedno po jedno jaje da se dobro poveže. Umiješati još sok i koricu od tri limuna, brašno pomiješano s praškom za pecivo, ricottu i bademe. Na kraju pažljivo dodati snijeg od bjelanjaka.
Prebaciti tijesto u kalup i peći 40 minuta na 170 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/5