Nezaobilazna ricotta na ljetnom jelovniku - isprobajte ove recepte

Sir svjetske slave

Nezaobilazna ricotta na ljetnom jelovniku - isprobajte ove recepte

Tjestenina s ricottom i rajčicom

Image



Sastojci:
tjestenina bucatini ili neka druga po želji
1/4 šalice maslinovog ulja
2 režnja sjeckanog češnjaka
pola kilograma očišćene i nasjeckane rajčice
sol i papar
1 šalica ricotta sira
1/4 šalice svježeg bosiljka

Priprema:
Tjesteninu skuhajte. Nakon što je ocijedite, vratite je u lonac i stavite sa strane dok pripremate umak. U dubljoj tavici zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite ga 15 sekundi da ne posmeđi. Dodajte oguljenu rajčicu i posolite sa 3/4 žličice soli i malo papra. Kuhajte petnaestak minuta povremeno miješajući. Umak prelijte preko tjestenine i posipajte ricottom te s malo svježeg bosiljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5