Nemaš brašna, tjestenine ili jaja? Pronašle smo sjajne zamjene za neke uobičajene sastojke

Doći do nekih svakodnevnih namirnica nije tako jednostavno i brzo kao nekada - ali još uvijek možeš napraviti ukusna pa čak i zdravija jela uz nekoliko pametnih zamjena

Nemaš brašna, tjestenine ili jaja? Pronašle smo sjajne zamjene za neke uobičajene sastojke

Brašno

Od kruha do kolača, većina pečenih jela zahtijeva brašno. Ali ako ga koristiš za zgušnjavanje juhe ili umaka, imaš i druge opcije, poput krumpira. Primjerice, dodavanje nekoliko kriški krumpira tijekom kuhanja pomaže u zgušnjavanju variva, juha i gulaša, baš kao i riža koju samo treba samljeti u sjeckalici ili blenderu i dodati jelu.  

Za bešamel umak možeš koristiti krušne mrvice, krekere ili nešto slično što možeš samljeti u prah i pomiješati s maslacem. 

Uz to, ako si ljubiteljica zobenih pahuljica za doručak, i njih možeš samljeti u prah, odnosno u brašno i koristiti ih kao zdraviji zgušnjivač, ali i za brojne deserte ili kruh

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Unsplash)

6/8