Ukusno i lagano

Nema šanse da ti ne uspiju: Tri recepta za savršeni rižoto

Rižoto je lagano jelo koje možeš pripremiti u svakoj prilici. Postoji bezbroj varijacija na temu, a mi ti donosimo tri odlična recepta

pexels-lucio-panerai-7636374.jpg
Foto: Pexels

Rižoto s kobasicama

Sastojci za dvije osobe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 grama riže
  • jedna kobasica za kuhanje
  • jedna mrkva
  • 100 grama bundeve
  • jedan luk
  • dva režnja češnjaka
  • litra i pol povrtnog temeljca
  • dva lista lovora
  • majčina dušica
  • ulje
  • žlica kiselog vrhnja

Postupak:

Bundevu nareži na kockice, mrkvu na kolutiće, kobasicu na kolutiće, luk usitni, češnjak također. Na ulju dinstaj luk dok ne postane staklast pa dodaj mrkvu i kockice bundeve, a nakon minute kobasice i češnjak. Kada kobasica dobije koricu, uspi rižu. Nakon što se glazira, počni ju podlijevati kipućim temeljcem. U ovom trenutku jelo posoli i popapri te dodaj lovorov list i majčinu dušicu. Redovito miješaj kako ti ne bi zagorjelo, a kada je gotovo, makni s vatre i umiješaj umjesto maslaca žlicu kiselog vrhnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4