Rižoto s kobasicama
Sastojci za dvije osobe:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 200 grama riže
- jedna kobasica za kuhanje
- jedna mrkva
- 100 grama bundeve
- jedan luk
- dva režnja češnjaka
- litra i pol povrtnog temeljca
- dva lista lovora
- majčina dušica
- ulje
- žlica kiselog vrhnja
Postupak:
Bundevu nareži na kockice, mrkvu na kolutiće, kobasicu na kolutiće, luk usitni, češnjak također. Na ulju dinstaj luk dok ne postane staklast pa dodaj mrkvu i kockice bundeve, a nakon minute kobasice i češnjak. Kada kobasica dobije koricu, uspi rižu. Nakon što se glazira, počni ju podlijevati kipućim temeljcem. U ovom trenutku jelo posoli i popapri te dodaj lovorov list i majčinu dušicu. Redovito miješaj kako ti ne bi zagorjelo, a kada je gotovo, makni s vatre i umiješaj umjesto maslaca žlicu kiselog vrhnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa