Rižoto s gljivama
Sastojci za dvije osobe:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 200 grama riže
- jedan luk
- 100 grama gljiva, vrsta po želji
- decilitar bijelog vina
- oko litru povrtnog ili pilećeg temeljca
- velika žlica maslaca
- sol, papar
- šafran - nekoliko niti
- parmezan
- ulje
Postupak:
Luk nareži na sitno i poprži na ulju dok ne postane staklast. Gljive oguli i nareži na ploskice te dodaj luka, kada voda ispari, dodaj rižu i glaziraj je pa podlij bijelim vinom. Kada alkohol ispari, psoli i popari te podlijevaj rižoto kipućim temeljcem u kojem si otopila niti šafrana (za to će ti trebati da niti barem 20 minuta u temeljcu odstoje). Miješaj rižoto kako ti ne bi zagortio. Kada je kuhan, makni ga s vatre i umiješaj masalc te pospi paremezanom. Ostavi par minuta da jelo "odmori" pa ga posluži.
Tekst se nastavlja ispod oglasa