Ukusno i lagano

Nema šanse da ti ne uspiju: Tri recepta za savršeni rižoto

Rižoto je lagano jelo koje možeš pripremiti u svakoj prilici. Postoji bezbroj varijacija na temu, a mi ti donosimo tri odlična recepta

pexels-lucio-panerai-7636374.jpg
Foto: Pexels

Rižoto s gljivama

Sastojci za dvije osobe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 grama riže
  • jedan luk
  • 100 grama gljiva, vrsta po želji
  • decilitar bijelog vina
  • oko litru povrtnog ili pilećeg temeljca
  • velika žlica maslaca
  • sol, papar
  • šafran - nekoliko niti
  • parmezan
  • ulje

Postupak:

Luk nareži na sitno i poprži na ulju dok ne postane staklast. Gljive oguli i nareži na ploskice te dodaj luka, kada voda ispari, dodaj rižu i glaziraj je pa podlij bijelim vinom. Kada alkohol ispari, psoli i popari te podlijevaj rižoto kipućim temeljcem u kojem si otopila niti šafrana (za to će ti trebati da niti barem 20 minuta u temeljcu odstoje). Miješaj rižoto kako ti ne bi zagortio. Kada je kuhan, makni ga s vatre i umiješaj masalc te pospi paremezanom. Ostavi par minuta da jelo "odmori" pa ga posluži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4