Želiš li brz i ukusan ručak ili večeru, napravi rižoto. Poštujući nekoliko zlatnih pravila u pripremanju ovog ukusnog jela koje dolazi u bezbroj inačica, ovisno o tome što riži dodaš, jamčimo ti da će ti rižoto uvijek ispasti božanski kremast i fin, a riža savršeno skuhana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pravila za savršeni rižoto
- Prije svega, izaberi rižu namijenjenu za rižota - to je ona okruglog zrna, napoznatija ove vrste je riža arborio, a za pripremanje rižota koristi duboku tavu s debelim dnom.
- Za dvije osobe dovoljna ti je šalica (od dva dcl) riže. Također, u rižotima je bitan luk koji ćeš narezati na sitno i popržiti na ulju, a potom mu dodati rižu i glazirati je - odnosno pržiti dok ne počne "cvrčati".
- Kada se to dogodi, zalij je vinom ili temeljcem ili vodom. Temeljac ili voda kojima ćeš podlijevati rižoto, trebali bi biti kipući pa stoga ih ulij u lonac i stavi na vatru te pusti da proključaju, a onda po potrebi podlijevaj rižoto.
- Završni korak je dodavanje hladnog maslaca. Nakon što ugasiš vatru rižotu dodaj maslac i dobro ga promiješaj. Na ovaj način dobit ćeš dodatnu kremoznost.
Sada kada znaš sve tajne najboljeg rižota, u nastavku ti donosimo tri recepta za rižoto, od kojih u jedan idu naizgled nespojivi sastojci, no vrijedi ga probati.