Nema boljeg prirodnog lijeka od češnjaka, a niti ukusnijeg jesenskog obroka

Jesen je vrijeme kada vladaju gripe i prehlade, a doskočiti im možemo ako u prehranu uključimo bijeli luk

Nema boljeg prirodnog lijeka od češnjaka, a niti ukusnijeg jesenskog obroka

Juha od češnjak


Postupak:

1. U lonac dodaj ulje, sjeckani luk, malo soli i na laganoj vatri prži dok ne omekša.
2. Dodaj protisnuti češnjak te dalje prži dok češnjak ne omekša i ne zamiriše. Pazi da ne zagori!
3. Dodaj brašno, promiješaj, podlij bijelim vinom i povrtnim temeljcem te kuhaj na laganoj vatri 15-ak minuta.
4. Pred kraj kuhanja juhu izmiksaj štapnim mikserom, umiješaj mileram i začini solju, paprom i mljevenom paprikom.
5. Posipaj sjeckanim svježim peršinom i posluži toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 10 češnjeva češnjaka
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica brašna
  • 700 mL povrtnog temeljca
  • 1/2 žličice mljevene ljute paprike
  • 1 glavica luka
  • 100 mL bijelog vina
  • 200 g milerama
  • Papar
  • Sol
  • Svježi peršin
5/6