Juha od češnjak
Postupak:
1. U lonac dodaj ulje, sjeckani luk, malo soli i na laganoj vatri prži dok ne omekša.
2. Dodaj protisnuti češnjak te dalje prži dok češnjak ne omekša i ne zamiriše. Pazi da ne zagori!
3. Dodaj brašno, promiješaj, podlij bijelim vinom i povrtnim temeljcem te kuhaj na laganoj vatri 15-ak minuta.
4. Pred kraj kuhanja juhu izmiksaj štapnim mikserom, umiješaj mileram i začini solju, paprom i mljevenom paprikom.
5. Posipaj sjeckanim svježim peršinom i posluži toplo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno ti je:
- 10 češnjeva češnjaka
- 1 žlica ulja
- 1 žlica brašna
- 700 mL povrtnog temeljca
- 1/2 žličice mljevene ljute paprike
- 1 glavica luka
- 100 mL bijelog vina
- 200 g milerama
- Papar
- Sol
- Svježi peršin