Nema boljeg prirodnog lijeka od češnjaka, a niti ukusnijeg jesenskog obroka

Jesen je vrijeme kada vladaju gripe i prehlade, a doskočiti im možemo ako u prehranu uključimo bijeli luk

Nema boljeg prirodnog lijeka od češnjaka, a niti ukusnijeg jesenskog obroka

Maslac s češnjakom i travama


Postupak:

1. Začine i češnjak sitno nasjeckaj. 
2. Maslac ostavi da stoji izvan hladnjaka dok ne bude sobne temperature i zatim ga izradi mikserom. 
3. Pomoću vilice pažljivo umiješaj začine i češnjak u maslac dok se ne rasporede po cijeloj smjesi. 
4. Odreži komad papira za pečenje i u sredinu prebaci maslac iz posude. Zarolaj ga pomoću papira u mali valjak i zavrni oba kraja. 
5. Ostavi maslac u hladnjaku nekoliko sati dok se ne učvrsti. Posluži ga uz tost, omlet ili kao dodatak pečenom mesu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 250 g maslaca
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg ružmarina
  • 1 žlica timijana
  • 3 žlice peršina
6/6