Nema boljeg prirodnog lijeka od češnjaka, a niti ukusnijeg jesenskog obroka

Jesen je vrijeme kada vladaju gripe i prehlade, a doskočiti im možemo ako u prehranu uključimo bijeli luk

Nema boljeg prirodnog lijeka od češnjaka, a niti ukusnijeg jesenskog obroka

Umak od češnjaka


Postupak:

1. Krem sir, kiselo vrhnje, limunov sok, nasjeckan češnjak, sol i papar ubaci u blender i dobro usitni.
2. Svježi peršin operi i nasjeckaj na sitne komadiće i pomoću žlice umiješaj u umak. 
3. Umak posluži hladan uz čips ili kao preljev za tortilje i slična jela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:

  • 250 g krem sira
  • 200 mL kiselog vrhnja
  • 3 žlice limunova soka
  • 4 češnja pečenog češnjaka
  • Vezica peršina
  • Papar 
  • Sol
3/6