Nema boljeg prirodnog lijeka od češnjaka, a niti ukusnijeg jesenskog obroka

Jesen je vrijeme kada vladaju gripe i prehlade, a doskočiti im možemo ako u prehranu uključimo bijeli luk

Nema boljeg prirodnog lijeka od češnjaka, a niti ukusnijeg jesenskog obroka

Pečeni češnajk


Postupak:

1. S češnjaka odstrani vanjsku koru, ali ne do kraja. Svaki češanj bi i dalje treba biti u svom omotaču. 
2. S vrha nožem odreži oko pola centimetra češnjaka i ukloni. 
3. Češnjak polij s malo maslinovog ulja, dodaj par kristalića soli i zamotaj u papir za pečenje ili aluminijsku foliju. 
4. Češnjak peci oko sat vremena na 180 stupnjeva i kada je gotov jednostavno ga istisni iz kore. 

Pečeni češnjak odlična je baza za pripremu raznih jela i salata. Okus mu je pomalo slatkast i orašast te mnogo blaži nego onaj svježeg češnjaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 1 cijeli češnjak
  • Maslinovo ulje
  • Sol
2/6