Gastro
Gastro

Ne znaš što kuhati? Imamo savršen ljetni recept za tjesteninu - brz i ukusan

Ne znaš što kuhati? Imamo savršen ljetni recept za tjesteninu - brz i ukusan
Ovo je najjednostavnija moguća verzija ukusnog, a zdravog obroka u kojemu su spojene sve čari ljeta

Ljeta znače povratak osnovama - hodaš bosa po kući i dvorištu, na sebi imaš tek laganu haljinicu, srpanj i kolovoz živiš na salatama i uživaš u okusima zrelih rajčica, krastavaca, paprika, breskvi i marelica. Kuhanje si svela na minimum jer zaista nema smisla dodatno podizati temperaturu.  

No, ipak postoje dani kada bi pojela nešto toplo i u kojima zaželiš da dom zamiriši po začinima. Tjestenina koju smo ti pripremili ostvarit će ti želje. Mogli bismo reći da je i ona povratak osnovama. Najjednostavnija moguća verzija ukusnog, a zdravog obroka u kojemu su spojene sve čari ljeta. Uz čašu crnog vina i u dobrom društvu uživaj u tjestenini s rajčicama, bosiljkom i ricottom. Evo recepta:  

Sastojci za dvije osobe:

250 grama špageta

3 žlice maslinovog ulja

manja glavica luka

200 grama cherry rajčica

3 češnja češnjaka

sol i papar

šaka svježeg bosiljka

šalica ricotta sira

Postupak: U dubokoj tavi s debljim dnom zagrij maslinovo ulje pa prži tanko narezani luk dok ne postane staklenast, oko pet minuta. Dodaj sitno narezani češnjak i cherry rajčice prerezane na pola. Posoli i popapri pa smanji vatru, poklopi i kuhaj desetak minuta.  Dodaj svježi bosiljak i oko decilitar vode u kojoj si kuhala tjesteninu kako bi dobila umak. Sada u njega ubaci skuhanu tjesteninu i žlicu maslaca te žustro promiješaj kako bi se sjedinili sastojci i razvili okusi. Prilikom serviranja tjesteninu pospi ricotta sirom i po želji dodaj parmezan. Dobar tek!