Ne znaš što bi danas za ručak? Što kažeš na dagnje koje su bogate nutrijentima i brzo se spremaju?

Koliko često ti se na tanjuru nađu školjke? Vjerojatno vrlo rijetko, kao i većini. To je prava šteta jer su školjke odličan izvor nutrijenata važnih za zdravlje

Ne znaš što bi danas za ručak? Što kažeš na dagnje koje su bogate nutrijentima i brzo se spremaju?

Dagnje u vrhnju i vinu


Postupak

U dubokoj tavi na maslinovom ulju zažuti češnjak narezan na ploskice i bijeli dio mladog luka, dodaj vino, a kada proključa ubaci očišćene dagnje, podlij vrhnjem za kuhanje, popapri, pospi timijanom, protresi i poklopi. Svakih par minuta protresi dagnje i otklopi tavu da izađe para. Pred kraj dodaj sitno nasjeckanu čili papričicu, narezani zeleni izdanak mladog luka i peršin. Serviraj uz široke rezance ili tostirani kruh. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci za dvije osobe

  • 1 kg dagnji
  • 200 g širokih rezanaca
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 mladi luk
  • list peršina
  • 50 g maslaca
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • timijan
  • papar
  • čili papričica (po želji)
4/5