Ne znaš što bi danas za ručak? Što kažeš na dagnje koje su bogate nutrijentima i brzo se spremaju?

Koliko često ti se na tanjuru nađu školjke? Vjerojatno vrlo rijetko, kao i većini. To je prava šteta jer su školjke odličan izvor nutrijenata važnih za zdravlje

Ne znaš što bi danas za ručak? Što kažeš na dagnje koje su bogate nutrijentima i brzo se spremaju?

Gratinirane dagnje

Postupak

Očisti dagnje i stavi ih u proključalu vodu na tri minute da se otvore. One koje se nisu otvorile, baci, a ove druge kada se malo ohlade razdvoji, odnosno otvori ih do kraja, gornju školjku baci, a donju sačuvaj.

Dok čekaš da se dagnje ohlade, napravi smjesu kojom ćeš ih pokriti prije, no što ih staviš u pećnicu. U posudi pomiješaj krušne mrvice, ulje, sitno narezani peršin i nasjeckani češnjak.

Donje školjke posloži na lim, u njih stavi po dagnju, a na nju žličicom pažljivo dodavaj smjesu te na kraju po njoj izribaj sir. Peci na 200 Celzijevih stupnjeva dok se sir ne zapeče.

Ovo je malo drugačiji finger food koji će zasigurno oduševiti tvoje goste.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za dvije osobe

  • 1 kilogram dagnji
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka 
  • 2 grančice peršina
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 100 g ribanog parmezana
5/5