Kraljica voća

Naranče volimo u kolačima i salatama, a odlične su za imunitet

Uživaj u velikoj dozi vitamina C koju ti daje samo jedna naranča, bilo da je u desertu ili osvježavajućoj salati

naranca.jpg

Arancini - ušećerena kora naranče

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg narančine kore
  • 300 g šećera

Koru naranče oguli i nareži na trakice. Potopi je u hladnoj vodi i pažljivo operi. Zatim koricu naranče prokuhaj u kipućoj vodi oko dvije minute te ju ostavi da se malo ohladi.

U loncu pripremi 2,5 litre vode i dodaj 300 grama šećera. U hladnu smjesu dodaj prokuhane trakice narančine kore i sve zajedno kuhaj na laganoj vatri dok vrije. Kada se sva voda upije i šećer se počne ponovno kristalizirati, trakice narančine kore izvadi na ravnu plohu i ostavi ih da se ohlade. Pripazi samo da se šećer ne počne karamelizirati prije nego što izradiš arancine.

3/4