Došla si kući i sjetila se da u hladnjaku imaš ostatke ručka od jučer. Odlično, ne moraš kuhati i konačno možeš malo odmoriti nakon napornog dana na poslu. Samo ćeš ubaciti hranu u mikrovalnu ili podgrijati na štednjaku ili u pećnici. Zvuči kao dobra ideja, ali u stvarnosti može biti vrlo loša.
Naime, neke skuhane namirnice ne bi nikako smjela ponovno podgrijavati, nigdje, niti u mikrovalnoj. Podgrijavanjem se mijenja okus, tekstura i nutritivna vrijednost hrane, a neke namirnice mogu ispuštati tvari koje mogu biti štetne, posebno za djecu.

U nekim namirnicama bi podgrijavanje moglo uzrokovati stvaranje štetnih bakterija, dok se neke ne preporučuje grijati zbog količine proteina koje sadrže. Iako si to već sigurno više puta u životu napravila, kako ne bi opet pogriješila, donosimo ti popis namirnica koje nikako ne smiješ podgrijavati.