Dobro podnose minuse

6 namirnica koje ostaju zdrave (čak i zdravije) kad su smrznute

Pogrešno je mišljenje da namirnice zamrzavanjem gube hranjivu vrijednost. Štoviše, neke su i zdravije kada su smrznute, nego kada su u svježem obliku

profimedia-0168426724.jpg
Foto: Profimedia

Mrkva

Sjeckano smrznuto povrće skraćuje vrijeme pripreme, potičući te ubaciš dodatna vlakna i vitamine u svoje obroke. Mrkve imaju kratak rok trajanja, obično izdrži samo nekoliko dana u hladnjaku prije nego što krene mekšati i gubiti hranjive sastojke. Budući da se povrće namijenjeno zamrzavanju, zamrzava nedugo nakon berbe, ono ne gubi hranjive tvari, u ovom slučaju osobito vitamin A i beta-karoten. Nasjeckanu zamrznutu mrkvu koristi u juhama, varivima, za pripremu woka i u smoothiejima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
3/7