Namirnica u fokusu: Uvijek ukusna jela s mljevenim mesom

Mljeveno meso može se pripremiti na brojne načine, ova četiri nama su među omiljenima

Namirnica u fokusu: Uvijek ukusna jela s mljevenim mesom

Mljeveno meso s rižom

Sastojci:
2 velike glavice crvenog luka
2 – 3 češnja češnjaka
2 – 3 velike paprike
400 g mljevenog mesa
6 zrelih rajčica
par žlica maslinovog ulja
peršinov list
25 dag riže

Priprema:
Na malo masnoće pirjati sitno nasjeckani crveni luk. Dodati na sitno nasjeckanu papriku pa zajedno pirjati dok paprika ne omekša. Zatim dodati mljeveno meso i sitno nasjeckan češnjak. Nastaviti pirjati još 10-ak minuta pa dodati oguljenu i nasjeckanu rajčicu (mogu i pelati). Posoliti i popapriti prema ukusu.
Sve zajedno kuhati još nekih 15-ak minuta. Pred kraj dodati sitno nasjeckan peršinov list. Rižu skuhati u posebnoj posudi, procijediti i prije posluživanja pomiješati sa smjesom od mljevenog mesa i povrća. Poslužiti uz zelenu ili neku drugu salatu po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/5