Namirnica u fokusu: Uvijek ukusna jela s mljevenim mesom

Mljeveno meso može se pripremiti na brojne načine, ova četiri nama su među omiljenima

Namirnica u fokusu: Uvijek ukusna jela s mljevenim mesom

Mesne polpete u umaku od rajčice

Sastojci:
450 g miješanoga mljevenog mesa
2 šnite kruha
1 jaje
20 g soli
10 g papra
30 g peršina
2 komada luka
50 ml ulja
240 g sjeckane rajčice
30 g češnjaka
20 g peršina
30 g bosiljka
100 g ribanog sira
50 g šećera

Priprema:
U posudu stavite meso pa dodajte kruh koji ste namočili u hladnu vodu i procijedili. Smjesi dodajte sol, papar i sjeckani peršin. Sitno sjeckani luk prepržite na ulju te dodajte u smjesu i sve dobro izmješajte. Oblikujte smjesu u male polpete te pržite u tavici na malo masnoće. Ostatak sitno sjeckanog luka prepržite na ulju, dodajte češnjak rezan na listiće te začinite šećerom, soli, paprom i dodajte rajčicu sjeckanu na kockice. Kada je umak prokuhao, ako je pregust, dodajte malo vode, svježi bosiljak i kratko prokuhajte.
Umak izlijte u vatrostalnu posudu te posložite prepečene polpete. Na svaku polpetu stavite malo ribanog sira te stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Polpete izvadite kada se sir rastopio i poprimio zlatno-žutu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5