Rižoto od ječma, piletine i gljiva
Foto: bbcgoodfood.com
Sastojci:
1 žlica maslaca
2 žlica maslinovog ulja
2 srednje velika crvena luka, sitno nasjeckana
1 režanj češnjaka, protisnut
3 pileća bijela mesa (polovice), narezana na kockice
300 g ječma
250 ml bijelog vina
400 g miješanih gljiva
1 žlica timijana
1 L pilećeg temeljca
3 žlice naribanog parmezana
sol i papar po ukusu
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje i na njemu popržite prvo luk, te pred kraj dodajte češnjak te kratko popržite. Dodajte i piletinu i pirjajte 5 minuta. Zatim dodajte ječam te kuhajte oko minutu pa ulijte vino i miješajte dok vino ne ispari barem većim dijelom. Dodajte gljive i timijan te ulijte tri četvrtine temeljca. Kuhajte 40 minuta na laganoj vatri povremeno miješajući te dodajući temeljca i vode ako je jelo pregusto. Na kraju dodajte soli i papra po želji te umiješajte parmezan i odmah poslužite.