Ukusna juhica od povrća i ječma

Foto: watchwhatueat.com
Sastojci:
3/4 šalice ječma
1 stabljika celera, nasjeckana
1 crveni luk, nasjeckan
2 srednje mrkve, nasjeckane
1 režanj češnjaka, protisnut
3 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
2 šalice vode
pola žličice veoma sitno nasjeckanog đumbira
1 mladi luk, sitno nasjeckan
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica sušenog timijana
sol i papar
Priprema:
U posudi zagrijte ulje i popržite luk. Kada porumeni dodajte mu đumbir i češnjak i kratko pirjajte. Dodajte sve ostalo povrće, ječam, temeljac, vodu i timijan (sve sastojke osim mladog luka) i kuhajte oko 30 minuta dok ječam ne omekša. Poslužite toplo posipano s mladim lukom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa