Tavica s ječmom i kobasicama
Foto: myrecipes.com
Sastojci:
400 ml kokošjeg temeljca
1 šalica ječma
ulje
250 g pikantih kobasica-pečenica
1 luk, sitno nasjeckan
1 manja crvena paprika, sitno narezana
250 g šampinjona, narezanih na ploške
češnjak u prahu
2 žlice slatkog bijelog vina
bosiljak
papar
Priprema:
U zdjelici za umak zavrijte temeljac. Dodajte ječam, prekrijte, smanjite vatru i pirjajte 10 minuta ili dok se tekućina ne upije. U tavi zagrijte malo ulja. Skinite omot s kobasica te ih smrvite i stavite u tavu. Pržite 3 minute te prebacite u drugu posudu.
U tavi zagrijte još malo ulja te 4-5 minuta pržite luk, papriku i šampinjone. U tavu vratite kobasice, posipajte češnjakom te zalijte s malo vina. Držite na vatri 2-3 minute.
U tavu dodajte ječam te ga zagrijte. Maknite s vatre te posipajte s bosiljkom i paprom.