Namirnica u fokusu: Recepti s mahunama za prste polizati

Ne debljaju, a u sebi sadrže bogatstvo vitamina i minerala – iskoristite sezonu mahuna!

Namirnica u fokusu: Recepti s mahunama za prste polizati

"Nudlice" s puretinom i zelenim mahunama

Image


(2 porcije)

Sastojci:
100 g ramen rezanaca (idealno bi bilo imati prave ramen rezance, no poslužit će i obični deblji rezanci ili špagete)
100 g zelenih mahuna, prepolovljenih
3 žlice hoisin umaka
sok 1 limete
malo chili papričice
1 žlica suncokretovog ulja
250 g mljevene puretine
2 češnjaka, sitno nasjeckani
3 mlada luka, krupno nasjeckana

Priprema:
U maloj posudi pomiješajte hoisin, sok limete i čili. Na ulju popržite mljeveno meso dok ne potamni. Dodajte češnjak i pirjajte još jednu minutu. Umiješajte i hoisin mješavinu i kuhajte još nekoliko minuta. Za to vrijeme skuhajte rezance prema uputama, skuhajte i mahune (moraju ostati al dente). Skuhane rezance umiješajte u meso i dodajte mladi luk, pa promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/7