Azijska juha s piletinom, đumbirom i mahunama
(za 2 osobe)
Sastojci:
½ žlice suncokretovog ulja
đumbir veličine 2 cm, oguljen i nasjeckan na sitne prutiće
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
pola crvenog luka, sitno nasjeckan na "polumjesece"
pola žlice smeđeg šećera
250 g pilećeg filea, nasjeckan na trakice
125 ml pileće juhe/temeljca
100 g zelenih mahuna, očišćene i natrgane na duljinu od oko 2.5 cm.
1 žlica nasjeckanog svježeg korijandera
opcionalno – 1 žlica ribljeg umaka
kuhana riža za posluživanje
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite đumbir, češnjak i luk, oko 5 minuta. Dodajte piletinu i kratko popržite, pa na to šećer i temeljac (te po želji riblji umak). Pokrijte i kuhajte na srednjoj toplini 15 minuta. Posljednjih 7-8 minuta kuhanja, dodajte zelene mahune. Maknite s topline i umiješajte polovicu korijandera. Poslužite s kuhanom rižom i posipajte preostalim korijanderom.