Namirnica u fokusu: Recepti s mahunama za prste polizati

Ne debljaju, a u sebi sadrže bogatstvo vitamina i minerala – iskoristite sezonu mahuna!

Namirnica u fokusu: Recepti s mahunama za prste polizati

Kremasta juha od žutih mahuna i krumpira



Sastojci
2 žlice maslaca
1 veliki sitno nasjeckani crveni luk
4 šalice žutih mahuna – tankih ili plosnatih (očišćene i natrgane na manje komadiće)
4 šalice krumpira, oguljenih i nasjeckanih na kockice
6 šalica pileće juhe
1 i pol šalica mlijeka
3 žlice brašna
2-3 žlice sjeckanog mladog luka za posluživanje
2-3 žlice sjeckanog poprženog špeka za posluživanje
Soli i papra po ukusu
Opcionalni dodaci: nasjeckani vlasac ili kopar, malo dimljene crvene paprike

Priprema:
Popržite luk na maslacu dok ne porumeni. Zatim dodajte mahune, krumpir i pileću juhu. Kuhajte sve dok krumpir ne omekša nekih 20 minuta. Pomiješajte brašno i mlijeko, pa postepeno dodajte u juhu (kako se ne bi previše zgusnula) – zgusnite je po želji. Kuhajte još 5 minuta i po potrebi dodajte soli i papra. Poslužujte posipano mladim lukom i prženim špekom, te po želji vlascem ili koprom. Kod kuhanja u juhu, po želji, možete dodati malo crvene paprike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7