Namirnica u fokusu: Recepti s jabukama kojima nećete moći odoljeti

Ako vam je dosta klasičnih već dobro poznatih štrudla i pita od jabuka, evo nečeg novog i drugačijeg…

Namirnica u fokusu: Recepti s jabukama kojima nećete moći odoljeti

Juha od tikve i jabuka

Image



Sastojci:
1 žlica maslaca
1 luk srednje veličine, nasjeckani
1 muškatna tikva (butternut tikva), težine oko 1 kg, oguljena i nasjeckana
4 jabuke (crvene ili zlatne), oguljene, otkoštene, narezane na četvrtine
2 žličice soli
1 ½ žličica mljevenog kumina
½ žličice mljevenog korijandera
½ žličice mljevenog đumbira
¼ žličice mljevenog crnog papra
¼ žličice svježih ili sušenih nasjeckanih ljutih crvenih papričica
2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
2 ½ šalica vode
Kiselo vrhnje ili mileram – po izboru
1 jabuka, oguljena i otkoštena i nasjeckana na sitne kockice koje ste pomiješali sa sokom od svježe iscijeđenog limuna

Priprema:
Otopite maslac u većoj posudi za kuhanje, dodajte nasjeckani luk, te ga pirjajte dok ne omekša i dobije blagu zlatnu boju. Nakon toga dodajte tikvu, te sve pirjajte sljedećih 10 minuta.
Dodajte jabuke, sol, kumin, korijander, đumbir, papar, ljute papričice, temeljac i vodu. Pokrijte dok sve ne zavrije. Kuhajte juhu 30-ak minuta na laganoj vatri.
Nakon toga sa štapnim mikserom sve izmiksajte, da dobijete gustu juhu. Ako je pregusta, slobodno dodate još malo vode.
Sve još dobro promiješajte, probajte je treba li još dodati začina.
Poslužite juhu s nasjeckanim jabukama s limunom i/ili kiselim vrhnjem koje svatko dodajte u juhu na tanjuru prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/6