Namirnica u fokusu: Recepti s jabukama kojima nećete moći odoljeti

Ako vam je dosta klasičnih već dobro poznatih štrudla i pita od jabuka, evo nečeg novog i drugačijeg…

Namirnica u fokusu: Recepti s jabukama kojima nećete moći odoljeti

Mrvljivi muffini s jabukama

Image



Sastojci:
2 šalice višenamjenskog brašna
1 žličica praška za pecivo
½ čajne žličice sode bikarbone
½ žličice soli
½ šalice maslaca
3/4 šalice bijelog šećera
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica sitno nasjeckane ili naribane oguljene jabuke
½ šalice mljevenih oraha

Krema od sira:
200 g krem sira
1/3 šalice šećera
1 žumanjak jajeta
pola žličice ekstrakta vanilije

Mrvljivi "pokrov":
? šalice smeđeg šećera
1 čajna žličica cimeta
¼ šalice maslaca, rastopljenog
? šalica svenamjenskog brašna

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Obložite kalup za 12 muffina s papirnatim čašicama.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol.
U drugoj posudi umutite maslac, šećer i 2 jaja, dodajte vaniliju, jabuke i orahe. U mokru smjesu postepeno dodajte suhu i sve dobro izmiješajte. Po jednu vrhom punu žlicu smjese za muffine stavite u svaki kalup.
Pripremite kremu od sira: zajedno umutite krem sir, šećer, žumanjak i vaniliju.  Po jednu žlicu kreme od sira stavite u svaki kalup. A nakon toga kalupe napunite ravnomjerno ostatkom smjese za muffine.  
Za hrskavi pokrivač: pomiješajte smeđi šećer, cimet i maslac. Dodajte brašno i dobro miješajte – čak i rukama da dobijete krupnije mrvice. Time na kraju posipajte muffine i lagano ih "utisnite" u tijesto.
Muffine pecite 20 minuta (provjerite čačkalicom je li gotovo) dok se korica lijepo ne zapeče. Ostavite ih 5 minuta u ugasnutoj pećnici, pa izvadite na hlađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6