Namirnica u fokusu: prefini recepti s piletinom

Zahvalna namirnica koja se može pripremati na mnogo načina

Namirnica u fokusu: prefini recepti s piletinom

Piletina u kremastom umaku od gljiva

Image


(4 porcije)

Sastojci:
4 manja pileća prsa
3 grančice timijana
30 ml maslinovog ulja
2 režnja češnjaka, krupno nasječena
sol i papar
250 g gljiva po izboru
250 ml vrhnja za kuhanje

Piletinu posolite. Zagrijte maslinovo ulje i dodajte mu timijan i piletinu. Pržite na laganoj vatri da se piletina dobro ispeče. Pred kraj pečenja dodajte i češnjak i pržite dok ne omekša. Dodajte i gljive i pirjajte ih 2-3 minute. Na kraju dodajte vrhnje i kuhajte dok se umak ne reducira i zgusne - na otprilike 2/3 originalne količine. Dodatno začinite solju i paprom. Poslužite s prilogom po vlastitom izboru - palentom, rižom, svježe pečenom ciabattom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/5