Namirnica u fokusu: prefini recepti s piletinom

Zahvalna namirnica koja se može pripremati na mnogo načina

Namirnica u fokusu: prefini recepti s piletinom

Korma od piletine i batata

Image


(6 porcija)

Sastojci:
10 ml suncokretovog ulja
1 crveni luk, nasjeckan
2 režnja češnjaka, protisnuta
komadić đumbira veličine 5 cm, oguljen i nariban
20 g mješavine indijskih začina (korijander, kumin, kurkume i Garam masale - po 5 g svakog)
125 ml pilećeg temeljca
1 veliki batat, oguljen i nasjeckan na kockice
200 ml nezaslađenog vrhnja za šlag
5 g kukuruznog škroba
6 manjih pilećih prsa, nasjeckanih na kockice
25 g sezamovih sjemenki
svježi korijander
50 g blanširanih i poprženih badema
za posluživanje - riža

Zagrijte ulje, pa na njemu popržite piletinu. Izvadite je iz tave i na toj masnoći pirjajte luk, češnjak i đumbir. Dodajte indijske začine, dobro promiješajte pa dodajte i pileći temeljac. Dodajte batat i kuhajte dok batat ne omekša nekih 20 minuta.
U vrhnje umiješajte kukuruzni škrob, pa vrhnje dodajte u tavu zajedno s piletinom i sve kuhajte još 5 minuta. Na kraju pospite sezamovim sjemenkama, bademima i svježim korijanderom. Poslužite s rižom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/5