Piletina na azijski način
(4 porcije)
Sastojci:
4 manja pileća prsa, narezana na kockice
25 ml soja sosa
25 ml sherryja
120 g Gustina (ili drugog kukuruznog škroba) - podijeljeno na 3 dijela (30g:80g:10g)
ulje za prženje
80 g bijelog glatkog brašna
90 ml soka od limuna
30 g šećera
15 g sjemenki sezama, poprženih
za posluživanje - azijska tjestenina (ili riža) i jedno pakiranje smrznutog azijskog povrća (začinjenog soja sosom)
Pomiješajte soja sos, sherry i 30 g Gustina, pa time prelijte piletinu i marinirajte barem 20 minuta.
Zagrijte tavu s dosta ulja. Pomiješajte brašno i 80 g Gustina. U to uvaljajte kockice marinirane piletine i stavljajte peći - sve dok ne postane zlatno hrskavo. Izvadite na papirnate ubruse da se upije višak ulja.
U vatrostalnoj zdjelici pomiješajte sok od limuna, šećer, 150 ml vode i 10 g Gustina. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici na nekoliko minuta. Svaku minutu izvadite i promiješajte - radite to sve dok se ne zgusne. U posudi pomiješajte to s piletinom i sjemenkama prženog sezama. Poslužite s azijskim povrćem začinjenim soja sosom te tjesteninom ili rižom. Odmah poslužite.