Marokanska juha od slanutke i rajčice
Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja
1 crveni luk, nasjeckan
2 stabljike celera, nasjeckane
2 žličice mljevenog kima
600 ml vrućeg povrtnog temeljca
400 g nasjeckane rajčice (može iz konzerve)
400 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
100 g smrznutog boba
sok i korica polovice limuna
šaka korijandera ili peršina
sol i papar
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi, na njemu lagano popržite luk i celer, 10-ak minuta dok ne omekšaju. Dodajte i kim i pržite još minutu. Pojačajte toplinu, zatim dodajte temeljac, rajčicu i slanutak, te po potrebi sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri 8 minuta. Dodajte bob i sok od limuna, te kuhajte još 2 minute. Začinite po ukusu, i poslužite posipano limunovom koricom i sjeckanim biljem.