Burgeri od slanutka i korijandera
Sastojci:
400 g slanutka iz konzerve, ocijeđen
korica 1 limuna plus sok od polovice limuna
1 žličica mljevenog kima
pola šake nasjeckanog korijandera
1 jaje
100 g krušnih mrvica
1 srednje veliki crveni luk, polovica nasjeckana na kockice, polovica nasjeckana na šnite
1 žlica maslinovog ulja
4 mala peciva za hamburger
1 velika rajčica, narezana
½ krastavca, narezanog
chilli umak, za posluživanje
sol i papar
Priprema:
U procesoru hrane sameljite zajedno slanutak, limunovu koricu i sok, kuminom, pola korijandera, jaje i malo soli i papra. Istresite u drugu zdjelu i pomiješajte s 80 g krušnih mrvica i lukom narezanim na kockice. Oblikujte 4 burgera, po potrebi uvaljajte u još krušnih mrvica i ostavite na hladnom barem 10 minuta.
Dobro zagrijte ulje u tavi i pržite hamburgere 4 minute svaku stranu, na umjerenoj vatri kako ne bi izgorjeli. Za posluživanje, prerežite svako pecivo i redajte komadić rajčice, burger, nekoliko kriški crvenog luka, kriške krastavaca, sos od čilija i preostali korijander.