Poljupci od oraha
Sastojci:
2 šalice polubijeloga brašna (tip 850),
2 šalice mljevenih oraha,
2 vanilin šećera,
1 prašak za pecivo,
prstohvat soli,
1 šalica ulja,
1 šalica sojinoga mlijeka,
1 šalica sirupa od agave;
za glazuru
200 g čokolade za kuhanje,
100 g biljnog margarina,
malo sojinoga mlijeka
Priprema:
Pomiješati suhe, pa tekuće sastojke, a zatim sve zajedno. Tijesto ne smije biti tekuće, već se trebaju žlicom stavljati komadi veličine oraha na margarinom namašten lim. Ako je smjesa pretvrda, treba dodati malo mlijeka, a ako je tekuća onda dodati još malo brašna.
Peći na 180°C oko 10-15 minuta. Kad su poljupci pečeni, mogu se s jedne strane umočiti u glazuru od čokolade.
Za glazuru sve sastojke zagrijati, da se čokolada otopi.
Izvor: Udruga Prijatelji životinja