Namirnica u fokusu: Kurkuma - čaroban začin za svako jelo

Kako u jelu koristiti jednu od najzdravijih biljaka na svijetu?

Namirnica u fokusu: Kurkuma - čaroban začin za svako jelo

Cvjetovi cvjetače s kurkumom i đumbirom

Sastojci:

1 velika glava cvjetače
sol i papar
dvije žlice maslinovog ulja
1 čajna žličica svježeg naribanog đumbira
1 čajna žličica kumina
pola žličice kurkume
peršin 

Postupak: 

Uklonite lišće i ostavite cvjetove cvjetače. Izrežite ih na 3/4 kako bi izgledale kao ploške. Svaku posolite i popaprite s obje strane. Zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja u tavi na vatri srednje jačine. Stavite peći oko dvije minute sa svake strane. Lagano ih prenesite na lim za pečenje. U posebnoj posudi promiješajte žlicu maslinovog ulja, đumbir, kumin i kurkumu. Promiješajte i namažite po cvjetači. Stavite peći na 15 minuta i zatim pospite peršinom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5