Namirnica u fokusu: Kurkuma - čaroban začin za svako jelo

Kako u jelu koristiti jednu od najzdravijih biljaka na svijetu?

Namirnica u fokusu: Kurkuma - čaroban začin za svako jelo

Kurkuma je čaroban začin, biljka koja se sve više koristi zbog svojih ljekovitih, protuupalnih i antioksidativnih svojstava. Može se stavljati u hranu ili koristiti na neki drugi način, ali je vrlo važno znati je pravilno koristiti. Kurkuma je topiva u ulju, pa se najviše koristi u kombinaciji s ekstra djevičanskim maslinovim uljem ili uljem kokosa. Preporučena doza je jedna žličica dnevno za odrasle - dakle, pripazite na količinu koju stavljate u hranu. Kurkumu nemojte uzimati na prazan želudac. Može pomoći u mršavljenju, zaštititi od bolesti i održati zdravlje. Donosimo par recepata u koje je uključena kurkuma kao sastojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/5