Nutella brownies
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 70 grama maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi)
- 50 grama smeđeg šećera
- 2 velika jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 370 grama Nutelle
- 0.5 žličice soli
- 95 grama glatkog brašna
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dno i stranice četvrtastog pleha za pečenje od 20x20 cm obloži papirom za pečenje ostavljajući višak sa svih strana kako bi se kolačići lako podigli iz pleha kada se ohlade.
- Ručnim ili samostojećim mikserom istuci maslac u velikoj zdjeli dok ne postane glatka i kremasta smjesa, oko 1 minutu. Dodaj smeđi šećer i tuci na velikoj brzini 1-2 minute dok ne dobiješ kremu. Po potrebi ostruži stranice i dno zdjele. Dok mikser radi na maloj brzini, dodaj jaja i ekstrakt vanilije. Tuci na srednjoj i visokoj brzini dok se ne sjedini, a zatim umiješaj većinu Nutelle (oko 300 g) i sol. Miješaj dok ne postane glatko i pahuljasto. Dok mikser radi na maloj brzini, dodaj brašno, miješajući samo dok se ne sjedini. Nemoj previše miješati.
- Ulij smjesu u pripremljeni pleh. Na vrh stavi žličice preostale Nutelle (oko 70 g). Nožem umiješaj Nutellu u smjesu. Odozgo pospi s krupnom morskom soli ako želiš.
- Peci oko 30-35 minuta. Pazi na njih i testiraj čačkalicom kako bi utvrdila spremnost. Ako čačkalica izađe sa samo nekoliko vlažnih mrvica, kolačići su gotovi.
- Ostavi browniese da se potpuno ohlade u plehu, a kad se ohlade, izvadi ih s papirom za pečenje i izreži na kocke. Po želji svaki možeš posipati s još morske soli.