Svjetski dan Nutelle

Raj za nepce: Tri recepta s Nutellom koja moraš isprobati

Povodom Svjetskog dana Nutelle, pronašle smo tri savršena recepta za deserte s ovim omiljenim čokoladnim namazom od lješnjaka

profimedia-0511222870.jpg
Foto: Profimedia

Nutella brownies

Image
Foto: Unsplash

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 70 grama maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi)
  • 50 grama smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 370 grama Nutelle
  • 0.5 žličice soli
  • 95 grama glatkog brašna

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dno i stranice četvrtastog pleha za pečenje od 20x20 cm obloži papirom za pečenje ostavljajući višak sa svih strana kako bi se kolačići lako podigli iz pleha kada se ohlade.
  2. Ručnim ili samostojećim mikserom istuci maslac u velikoj zdjeli dok ne postane glatka i kremasta smjesa, oko 1 minutu. Dodaj smeđi šećer i tuci na velikoj brzini 1-2 minute dok ne dobiješ kremu. Po potrebi ostruži stranice i dno zdjele. Dok mikser radi na maloj brzini, dodaj jaja i ekstrakt vanilije. Tuci na srednjoj i visokoj brzini dok se ne sjedini, a zatim umiješaj većinu Nutelle (oko 300 g) i sol. Miješaj dok ne postane glatko i pahuljasto. Dok mikser radi na maloj brzini, dodaj brašno, miješajući samo dok se ne sjedini. Nemoj previše miješati.
  3. Ulij smjesu u pripremljeni pleh. Na vrh stavi žličice preostale Nutelle (oko 70 g). Nožem umiješaj Nutellu u smjesu. Odozgo pospi s krupnom morskom soli ako želiš.
  4. Peci oko 30-35 minuta. Pazi na njih i testiraj čačkalicom kako bi utvrdila spremnost. Ako čačkalica izađe sa samo nekoliko vlažnih mrvica, kolačići su gotovi.
  5. Ostavi browniese da se potpuno ohlade u plehu, a kad se ohlade, izvadi ih s papirom za pečenje i izreži na kocke. Po želji svaki možeš posipati s još morske soli.
3/4