Nutella lava cake
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 žumanjka
- 2 velika jaja
- 30 g glatkog brašna
- 300 grama Nutelle
- 0.5 žličice ekstrakta vanilije
- sladoled od vanilije (po želji)
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Namasti s maslacem i pobrašni četiri ramekin posude i odloži ih na rešetku ili pleh za pečenje.
- S mikserom istuci žumanjke i jaja dok ne dobiješ svijetlo žutu smjesu, miksaj oko tri minute. Dodaj brašno i još jednom sve izmiksaj. Umiješaj Nutellu i vaniliju.
- Smjesu ravnomjerno podijeli u ramekin posude, a ako želiš ekstra rastopljeno središte, izlij pola smjese u ramekin posudu, a zatim dodaj 1 žličicu čiste Nutelle u sredinu i onda izlij ostatak smjese.
- Peci dok rubovi kolača ne budu 'stvrdnuti', ali sredina treba i dalje izgledati mekano - oko 12 do 14 minuta. Ako ih isprepečeš, bit će i dalje ukusni, ali nećeš postići onaj neodoljivi lava efekt. Pusti kolače da se ohlade barem 5 minuta, a zatim tankim nožem prođi oko rubova ramekin posuda kako bi olabavila i premjestila kolače na tanjure. Posluži dok je još toplo - a ako želiš toplo-hladno savršenstvo - posluži uz kuglicu sladoleda od vanilije.