Svjetski dan Nutelle

Raj za nepce: Tri recepta s Nutellom koja moraš isprobati

Povodom Svjetskog dana Nutelle, pronašle smo tri savršena recepta za deserte s ovim omiljenim čokoladnim namazom od lješnjaka

profimedia-0511222870.jpg
Foto: Profimedia

Nutella lava cake

Image
Foto: Profimedia

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žumanjka
  • 2 velika jaja
  • 30 g glatkog brašna
  • 300 grama Nutelle
  • 0.5 žličice ekstrakta vanilije
  • sladoled od vanilije (po želji)

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Namasti s maslacem i pobrašni četiri ramekin posude i odloži ih na rešetku ili pleh za pečenje.
  2. S mikserom istuci žumanjke i jaja dok ne dobiješ svijetlo žutu smjesu, miksaj oko tri minute. Dodaj brašno i još jednom sve izmiksaj. Umiješaj Nutellu i vaniliju.
  3. Smjesu ravnomjerno podijeli u ramekin posude, a ako želiš ekstra rastopljeno središte, izlij pola smjese u ramekin posudu, a zatim dodaj 1 žličicu čiste Nutelle u sredinu i onda izlij ostatak smjese.
  4. Peci dok rubovi kolača ne budu 'stvrdnuti', ali sredina treba i dalje izgledati mekano - oko 12 do 14 minuta. Ako ih isprepečeš, bit će i dalje ukusni, ali nećeš postići onaj neodoljivi lava efekt. Pusti kolače da se ohlade barem 5 minuta, a zatim tankim nožem prođi oko rubova ramekin posuda kako bi olabavila i premjestila kolače na tanjure. Posluži dok je još toplo - a ako želiš toplo-hladno savršenstvo - posluži uz kuglicu sladoleda od vanilije.
2/4