Svjetski dan Nutelle

Raj za nepce: Tri recepta s Nutellom koja moraš isprobati

Povodom Svjetskog dana Nutelle, pronašle smo tri savršena recepta za deserte s ovim omiljenim čokoladnim namazom od lješnjaka

profimedia-0511222870.jpg
Foto: Profimedia

Nutella cheesecake bez pečenja

Image
Foto: Profimedia

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tijesto'

  • 260 grama smrvljenih Oreo keksa (bez punjenja)
  • 55 grama otopljenog maslaca

Punjenje

  • 680 grama krem sira
  • 100 grama šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 470 grama Nutelle
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 240 ml šlaga

Nutella preljev

  • 150 grama Nutelle
  • 60 mililitara vrhnje za šlag

Priprema:

  1. Smrvljene Oreo kekse pomiješaj s otopljenim maslacem pa ih dobro utisni u okrugli kalup od 22 cm. Stavi u hladnjak da se stisne.
  2. S mikserom istuci krem sir, šećer, vaniliju, Nutellu i kakao prah dok ne dobiješ glatku smjesu. Nježno umiješaj već napravljeni šlag. Izlij smjesu na tijesto od keksa, poravnaj i stavi u hladnjak na minimalno 4-6 sati.
  3. Izvadi cheesecake iz kalupa na pladanj za psoluživanje. Kako bi napravila preljev, vrhnje za šlag dovedi do vrenja u lončiću pa dodaj Nutellu i dobro promijeaj dok ne dobiješ glatki čokoladni preljev. Pusti da se malo ohladi prije nego ga preliješ po vrhu cheesecakea. Čuvaj u hladnjaku do serviranja.

4/4