Nutella cheesecake bez pečenja
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
'Tijesto'
- 260 grama smrvljenih Oreo keksa (bez punjenja)
- 55 grama otopljenog maslaca
Punjenje
- 680 grama krem sira
- 100 grama šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 470 grama Nutelle
- 3 žlice kakaa u prahu
- 240 ml šlaga
Nutella preljev
- 150 grama Nutelle
- 60 mililitara vrhnje za šlag
Priprema:
- Smrvljene Oreo kekse pomiješaj s otopljenim maslacem pa ih dobro utisni u okrugli kalup od 22 cm. Stavi u hladnjak da se stisne.
- S mikserom istuci krem sir, šećer, vaniliju, Nutellu i kakao prah dok ne dobiješ glatku smjesu. Nježno umiješaj već napravljeni šlag. Izlij smjesu na tijesto od keksa, poravnaj i stavi u hladnjak na minimalno 4-6 sati.
- Izvadi cheesecake iz kalupa na pladanj za psoluživanje. Kako bi napravila preljev, vrhnje za šlag dovedi do vrenja u lončiću pa dodaj Nutellu i dobro promijeaj dok ne dobiješ glatki čokoladni preljev. Pusti da se malo ohladi prije nego ga preliješ po vrhu cheesecakea. Čuvaj u hladnjaku do serviranja.