Bez obzira uživamo li u kulinarstvu ili samo pripremamo ono što moramo zbog obitelji i sebe, ipak je puno bolje ako nam jela ispadnu ukusna. Često i kada pripremamo neka jednostavna jela poput pire krumpira dobro je znati neke male trikove. Jelo će nam biti ukusno, a i osjećat ćemo ponos. Čak ćemo možda poželjeti i više vremena provesti u kuhinji.
Kako bismo bolje kuhale pronašle smo savjete slavnog britanskog kuhara Gordona Ramsayja. Njegovi jednostavni trikovi pomoći će nam da bolje pripremimo kajganu, pire krumpir, ali i da počnemo pravilno koristiti aluminijsku foliju.
Jaja treba posoliti u pravo vrijeme
Prema slavnom kuharu Ramsayju vrlo je važno kada posolimo kajganu. Jaja treba posoliti neposredno prije nego što su gotova. Dodavanje soli na početku izvući će vlagu iz jaja i neće biti mekana, ali će i potamniti.
Želiš dobiti što više soka iz limuna?
Svaku namirnicu želimo iskoristiti do kraja, a tako je i s limunom. Prije nego ga narežemo dobro ga je pritisnuti i valjati na kuhinjskom stolu. Tako ćemo lakše iscijediti sav sok iz limuna, a isto vrijedi i za limetu.