Muffini s tamnom čokoladom i bananama: Zdravija verzija koju obožavamo

Zrele banane, grčki jogurt i tamna čokolada čine ove muffine savršenim brzinskim doručkom ili desertom

Muffini s tamnom čokoladom i bananama: Zdravija verzija koju obožavamo

Ako si mislila da muffini ne mogu biti zdravi, dopusti nam da ti promijenimo mišljenje. Od slatkog doručka do čokoladnog deserta - ovi brzi i jednostavni muffini savršena su zdravija, a jednako ukusna alternativa koju smo dugo tražile.

Image

4 najveće zdravstvene prednosti tamne čokolade

Muffini s tamnom čokoladom i bananama

Sastojci:

  • 3 zrele banane
  • 2 jaja
  • 120 g grčkog jogurta
  • 120 ml mlijeka po izboru
  • 5 punih žličica meda ili agavinog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 135 g cjelozrnatog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • žličica praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • čokoladne kapljice po želji (oko 90 g)

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Banane izgnječi u velikoj posudi. Dodaj jaja i sve dobro pomiješaj. Zatim dodaj i ostale mokre sastojke: grčki jogurt, mlijeko, med ili agavin sirup i ekstrakt od vanilije. Još jednom promiješaj. 

3. Dodaj suhe sastojke i špatulom ih umiješaj dok se cijela smjesa ne sjedini. Ako koristiš čokoladne kapljice, dodaj jedan dio u smjesu.

4. Izlij smjesu u kalupe za muffine i dodaj na vrh ostatak čokoladnih kapljica. Pripazi da svaki kalup bude na pola pun jer će se muffini tijekom pečenja dizati.  

5. Peci 30-35 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Neka se ohlade 10-ak minuta prije posluživanja.