Zrele banane, grčki jogurt i tamna čokolada čine ove muffine savršenim brzinskim doručkom ili desertom

Ako si mislila da muffini ne mogu biti zdravi, dopusti nam da ti promijenimo mišljenje. Od slatkog doručka do čokoladnog deserta - ovi brzi i jednostavni muffini savršena su zdravija, a jednako ukusna alternativa koju smo dugo tražile.
Muffini s tamnom čokoladom i bananama
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 2 jaja
- 120 g grčkog jogurta
- 120 ml mlijeka po izboru
- 5 punih žličica meda ili agavinog sirupa
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 135 g cjelozrnatog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- žličica praška za pecivo
- pola žličice soli
- čokoladne kapljice po želji (oko 90 g)
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Banane izgnječi u velikoj posudi. Dodaj jaja i sve dobro pomiješaj. Zatim dodaj i ostale mokre sastojke: grčki jogurt, mlijeko, med ili agavin sirup i ekstrakt od vanilije. Još jednom promiješaj.
3. Dodaj suhe sastojke i špatulom ih umiješaj dok se cijela smjesa ne sjedini. Ako koristiš čokoladne kapljice, dodaj jedan dio u smjesu.
4. Izlij smjesu u kalupe za muffine i dodaj na vrh ostatak čokoladnih kapljica. Pripazi da svaki kalup bude na pola pun jer će se muffini tijekom pečenja dizati.
5. Peci 30-35 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Neka se ohlade 10-ak minuta prije posluživanja.