
Mramorni kolač starinski je desert koji nas uvijek oduševi

Tradicionalan recept na moderan način
Klasični mramorni kolač bezvremenski je hit među desertima. Pekle su ga naše mame i bake, a desetljećima se nalazi na stolovima obitelji diljem Hrvatske. Ovaj klasični kolač asocira nas na djetinjstvo, a savršeno se slaže sa svim vrstama toplih napitaka.
Iako spada u kategoriju biskvitnih kolača, mramorni kolač, ako ga se napravi kako spada, ne ispada nimalo suh – upravo suprotno. Biskvit mramornog kolača je sočan i mekan, a okusi čokolade i vanilije u bijelom biskvitu sjajno se upotpunjuju.
Mramorni kolač sjajan je u različitim oblicima – možeš ga raditi u obliku kuglofa, torte ili pak štruce i uvijek će ispasti sjajno. Uz glazuru ili posip od šećera u prahu postaje prava delicija, a uz ovaj ga recept pripremi jednostavno i brzo.
Mramorni kolač
Sastojci:
150 g maslaca sobne temeprature
4 jaja, odvojeno
1 žličica arome vanilije
200 g šećera
300 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
150 ml mlijeka
30 g kakaa u prahu
šećer u prahu za posipanje (po želji)
Priprema:

Zagrebačka špica: Pogledajte veliku galeriju i top ljetna izdanja

Horoskop za subotu: Jarčevi će trošiti na lijepe stvari, djevice razmišljati o poslu

Haljine na jedno rame su opet IN i pravi chic komad
