MESNA ROLADA U LISNATOM TIJESTU
Mesna rolada u lisnatom tijestu zanimljiva je alternativa za klasičnu puricu s mlincima ili svinjsko pečenje koje se tardicionalno priprema za Božić.
1 pecivo
1 glavica luka
540 g miješanog mljevenog mesa
Začini: sol, vegeta, papar
150 g svježeg sira
Lisnato tijesto
1 jaje
Pecivo natrgajte na komadiće i prelijte ga toplim mlijekom, te pustite da malo odstoji. U jednu posudu pripremite meso, jaje, narezani luk na sitne komadiće i pecivo u mlijeku, zatim malo sira i začina, pa sve dobro izmiješajte kako bi se sastojci pravilno povezali. Razvucite tijesto i posložite na rub vašu smjesu, te zarolajte. Ponovite postupak s ostatkom tijesta i smjese, te sve pravilno rasporedite i posložite na papirom obloženu posudu za pečenje. Rolade premažite razmućenim jajetom i pecite u pećnici oko 30 minuta na 180 stupnjeva.