Mirjana Špoljar otkriva trikove uspješnih kolača

Priprema slastica je u isto vrijeme umjetnost, ali i niz pravila koje morate slijediti.

Mirjana Špoljar otkriva trikove uspješnih kolača

TORTA OD MALINA


Od navedenih sastojaka umijesimo tijesto te ostavimo u hladnjaku na 30 min. Tijesto razvaljamo i obložimo kalup za torte. Pečemo na 170oC oko 35 min dok ne dobije zlatno žutu boju. Pečeno tijesto ohladimo i punimo kremom od malina.

Pire od malina, šećer kristal, žumanjke i vanilin šećer kuhamo na pari dok se smjesa ne zgusne. Maknemo s pare i dodamo želatinu koju smo prethodno stavili u hladnu vodu da nabubri. Kad se želatina otopi dodamo Zvijezda Stolni narezan na kockice. Kremu izlijemo na pečeno tijesto te dobro ohladimo. Ohlađenu tortu dekoriramo tučenim slatkim vrhnjem i malinama.


Savjet Mirjane: Zvijezda stolni dodajte u kremu malo po malo odnosno kada se jedna kocka otopi dodajte drugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image



Tijesto:
Brašno (pola /pola) 25 dag
Zvijezda Stolni margarin 10 dag
Šećer u prahu 10 dag
Jaje 1 kom

Krema:
Pire od malina 4 dcl
Šećer kristal  10 dag
Zvijezda Stolni margarin 20 dag
Žumanjci 6 kom
Želatina 1,5 dag
Vanilin šećer  1 kom
Tučeno slatko vrhnje  2,5 dcl
Svježe maline 25 dag

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4