Miris i okus jeseni

Jesenske slastice: Tri deserta s domaćim pireom od bundeve

Bundeva je savršen dodatak brojnim jelima, može se jesti kuhana ili pečena, a od nje se može napraviti i pire koji se potom koristi u raznim slasticama i kolačima

pexels-karolina-grabowska-5706443.jpeg
Foto: Pexels

Jednostavni muffini od bundeve

Image
Foto: Unsplash

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 220 grama brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice cimeta
  • malo mljevenog đumbira
  • prstohvat soli
  • 120 ml biljnog ulja
  • 100 grama bijelog šećera
  • 60 grama smeđeg šećera
  • 340 grama pirea od bundeve
  • 2 jaja
  • 60 ml mlijeka

Priprema:

Kalup za muffine obloži košaricama, a pećnicu upali na 220 stupnjeva i ostavi da se grije. U jednoj posudi pomiješaj brašno, sodu, cimet, đumbir i sol. U drugoj posudi pomiješaj ulje sa šećerom, pireom od bundeve, jajima i mlijekom. Spoji suhe i mokre sastojke i dobro promiješaj. Žlicom puni kalupe za muffine. Peci 5 minuta na 220 stupnjeva, a zatim smanji pećnicu na 180 stupnjeva i peci ih još oko 15 minuta. Ostavi ih da se malo ohlade prije posluživanja.

3/4