Cheesecake s bundevom
Sastojci
Za podlogu:
- 200 grama mljevenih keksa
- ¼ žličice cimeta
- 85 grama otopljenog maslaca
- 50 grama smeđeg šećera
Za kremu:
- 220 ml slatkog vrhnja
- 400 grama punomasnog sira
- 220 grama pirea od bundeve
- 90 mljevenog šećera
- 50 grama smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- ½ žličice cimeta
- prstohvat soli
Priprema:
Najprije pomiješaj mljevene kekse s maslacem i šećerom pa prebaci smjesu u okrugli kalup za torte, rasporedi da bude ravnomjerno pa utisni prstima. Stavi u hladnjak da se stisne i za to vrijeme si pripremi kremu. U jednoj posudi umuti slatko vrhnje pa dodaj kremasti sir i još kratko miksaj. Smjesa mora biti glatka i kremasta. Zatim u smjesu dodaj pire od bundeve, šećere i još malo miksaj pa na kraju ubaci i začine te promiješaj. Izvadi koru iz hladnjaka pa po njoj rasporedi kremu od bundeve i sira uz pomoć špatule. Pokrij cheesecake folijom i ostavi u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi prije posluživanja.