Miris i okus jeseni

Jesenske slastice: Tri deserta s domaćim pireom od bundeve

Bundeva je savršen dodatak brojnim jelima, može se jesti kuhana ili pečena, a od nje se može napraviti i pire koji se potom koristi u raznim slasticama i kolačima

pexels-karolina-grabowska-5706443.jpeg
Foto: Pexels

Cheesecake s bundevom

Image
Foto: Pexels

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za podlogu:

  • 200 grama mljevenih keksa
  • ¼ žličice cimeta
  • 85 grama otopljenog maslaca
  • 50 grama smeđeg šećera

Za kremu:

  • 220 ml slatkog vrhnja
  • 400 grama punomasnog sira
  • 220 grama pirea od bundeve
  • 90 mljevenog šećera
  • 50 grama smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • ½ žličice cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

Najprije pomiješaj mljevene kekse s maslacem i šećerom pa prebaci smjesu u okrugli kalup za torte, rasporedi da bude ravnomjerno pa utisni prstima. Stavi u hladnjak da se stisne i za to vrijeme si pripremi kremu. U jednoj posudi umuti slatko vrhnje pa dodaj kremasti sir i još kratko miksaj. Smjesa mora biti glatka i kremasta. Zatim u smjesu dodaj pire od bundeve, šećere i još malo miksaj pa na kraju ubaci i začine te promiješaj. Izvadi koru iz hladnjaka pa po njoj rasporedi kremu od bundeve i sira uz pomoć špatule. Pokrij cheesecake folijom i ostavi u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi prije posluživanja.

4/4