Miris i okus jeseni

Jesenske slastice: Tri deserta s domaćim pireom od bundeve

Bundeva je savršen dodatak brojnim jelima, može se jesti kuhana ili pečena, a od nje se može napraviti i pire koji se potom koristi u raznim slasticama i kolačima

pexels-karolina-grabowska-5706443.jpeg
Foto: Pexels

Kuglof s bundevom

Image
Foto: Unsplash

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 grama pirea od bundeve
  • 120 grama maslaca
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 220 grama brašna
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 2 žlice narančine korice
  • sok od 1 limuna
  • šećer u prahu za ukrašavanje

Priprema:

U posudi najprije umuti maslac sa šećerima, a zatim lagano dodaj jaja i sve ostale sastojke. Miksaj dok smjesa ne postane jednolična. Prebaci smjesu u dobro nauljeni kalup za kuglof i peci ga oko 45 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što se ohladi, ukrasi šećerom u prahu i posluži uz kuglicu sladoleda od vanilije.

2/4