Španjolski omlet
Sastojci:
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 150 g mladog krumpira, narezanog na šnite
- 1 mali luk, nasjeckan
- pola crvene paprike narezane na kockice
- 5 velika jaja
- ¼ čajne žličice soli
- ¼ čajne žličice papra
- 100 g nasjeckanog peršina
Postupak:
Zagrij tavu na vatri srednje jačine. Dodaj 2 žlice maslinovog ulja, a zatim dodaj i krumpir, luk i papriku, pa poklopi i pirjaj oko 15 minuta, miješajući krumpir i luk svakih 5 minuta dok krumpir ne omekša. Za to vrijeme umuti jaja sa soli, paprom i peršinom u velikoj zdjeli.
Žlicom umiješaj smjesu krumpira u posudu s jajima i dobro promiješaj. Papirnatim ručnikom obriši dno posude za pirjanje kako bi uklonila ljepljivi materijal.
Zagrij istu tavu za pirjanje na umjerenoj vatri, a zatim dodaj preostale 2 žlice maslinovog ulja. U tavu ulij smjesu od jaja i krumpira, poklopi, smanji vatru na srednju jačinu i kuhaj 4 do 5 minuta. Kad su jaja gotova, a donja strana je lagano zlatna, preokreni omlet na tanjur, a zatim ga stavi natrag u tavu i peci još nekoliko minuta. Kad je donja strana zlatna, vrati je na tanjur i posluži.