Piknik u travi, u prirodi i na svježem zraku odličan je izbor za tople ljetne vikende koje je šteta provesti u zatvorenim prostorima. Odlazak na obližnje jezero ili pak u neki lijepi gradski park možeš učiniti još posebnijim ako organiziraš slatki piknik. Bobičasto voće, jednostavni, ali okusom bogati sendviči i osvježavajuće salate odličan su izbor jela koja mogu podnijeti više temperature, a u kojima ćeš sigurno uživati na pikniku.
Iako ti se može učiniti komplicirano nositi cijeli ručak sa sobom zbog obroka na dekici, ugođaj piknika je neponovljiv i itekako vrijedan truda. Pripremile smo ti pet odličnih ljetnih piknik recepata uz koje nitko neće ostati gladan, a lako ćeš ih i pripremiti.
Ljetna salata od breskvi, bosiljka i rajčica
Upute:
U maloj zdjelici pomiješaj narezani luk, vinski ocat i sol te stavi da odstoji pet minuta. Nareži rajčice i breskve na ploške te ih zatim umiješaj u mješavinu sa lukom. Sve na kraju začini s lišćem bosiljka, feta sirom i popapri po ukusu.
Sastojci:
- Polovica malog ljubičastog luka narezanog na tanke kriške
- 1 žlica vinskog octa
- Sol
- Papar
- 2 veće rajčice
- Nekoliko većih breskvi
- Maslinovo ulje
- Svježe lišće bosiljka
- Feta sir narezan na kockice
Sendviči sa piletinom i baby špinatom
Priprema:
Luk pomiješaj s octom, soli i paprom i pusti da malo odstoji. Piletinu narežani na filee te ju začini sa soli i paprom. Prepeci ju na naglo na tavici na srednje jakoj vatri. Dodaj u tavicu baby špinat i samo malo poprži. Sve izvadi van, nareži pileće filee na trakice i napuni po pola prerezane baguette sa mješavinom prsa i špinata te sve začini mješavinom luka i začina.
Sastojci:
- Pola ljubičastog luka narezanog na tanke ploške
- 1 žlica crvenog vinskog octa
- Sol
- Papar
- 250 g pilećih prsa
- Maslinovo ulje
- Baby špinat
- Baguette
Cheesecake voćna salata
Priprema:
U posudi izmiješaj krem sir i šećer, pa im dodaj slatko vrhnje. Sve dobro sjedini pa kremi dodaj bobičasto voće u bogatim količinama. Sve dobro rashladi i posluži na pikniku kao ukusan desert.
Sastojci:
- 1 krem sir
- Pola šalice šećera
- Malo slatkog vrhnja
- Borovnice
- Jagode
- Kupine
- Maline
Kroasan sendviči s piletinom
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješaj jogurt, pesto, limunovu koricu i sok te sol i papar. Napuni s tom smjesom pileća prsa i dodaj im bademove listiće. Prepeci pileća prsa te njima napuni tostirane kroasane prerezane na pola te svemu dodaj rikolu.
Sastojci:
- Pola čaše običnog jogurta
- Pesto
- Dvije žlice korice od limuna + 1 žlica soka od limuna
- Sol
- Papar
- Pileća prsa
- Tostirani bademi
- Kroasani
- Rikola
Mediteranska alata od slanutka
Priprema:
Pomiješaj na male kockice narezan luk, ocat, ulje, sol i papar. Dodaj svemu slanutak, cherry rajčice, tjesteninu, fetu i rikolu te sve dobro pomiješaj da se sjedini. Začini s još malo maslinovog ulja i posluži hladno.
Sastojci:
- Na sitne kockice narezan 1 luk
- 2 žlice vinskog octa
- Maslinovo ulje
- Sol
- Papar
- Slanutak
- Cherry rajčice
- Masline
- Tjestenina
- Rikola
- Feta sir