Špageti s dagnjama
Sastojci:
500 g dagnji
250 g špageta
3 zrele rajčice
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
100 ml bijelog vina
sjeckani listići bosiljka
Priprema:
Dagnje isperite, pa nožićem i metalnom mrežicom za ribanje odstranite sve nakupine s površine školjki. Opet ih dobro isperite te odstranite svu nečistoću. Rajčice prelijte vrelom vodom, pustite da malo odstoje, pa im ogulite kožicu. Nasjeckajte luk, pa ga pirjajte na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Dodajte rajčice i pirjajte uz miješanje. Kad sasvim omekšaju, dodajte sjeckani češnjak, dagnje, zalijte vinom i dinstajte uz povremeno miješanje dok se dagnje ne otvore. U posebnoj posudi skuhajte špagete u slanoj vodi. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom. Na svaki tanjur stavite špagete pa gore dagnje s umakom i pospite sjeckanim listićima bosiljka.