Rezanci s plodovima mora
Sastojci :
0,5 kg rezanaca
0,5 kg većih kozica
1 kg neočišćenih školjki
15 dag suhe pancete
250 ml vrhnja za kuhanje
10-ak cherry rajčica
5 dag maslaca
sol, papar
Priprema:
Rezance skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i poprskajte uljem da se ne zalijepe te ih stavite na stranu. Kozice i školjke kratko prokuhajte u malo vode, ocjedite i ostavite da se ohlade, a vodu koju ste ocijedili ostavite kao temeljac za podlijevanje. Par kozica i školjki možete ostaviti neočišćene za ukrašavanje, a ostale očistite. Pancetu izrežite na tanke ploške i lagano popržite na tavi bez dodavanja masnoće, dodajte prepolovljene rajčice, vrhnje za kuhanje, kozice i školjke. Popaprite i posolite po želji. U tavi rastopite maslac, dodajte malo vode u kojoj su se kuhale kozice i školjke i na tome ugrijte rezance. Dodajte kozice s vrhnjem i školjkama, te lagano promiješajte. Dodajte neočišćene kozice i školjke. Kuhajte sve zajedno još par minuta. Poslužite toplo i pospite tvrdim ribanim sirom.